Hur fungerar vardagsförvaltning

Du beskriver vad du behöver hjälp med och skickar in en förfrågan som sedan matchas med våra anslutna tjänsteföretag. Ju mer information du lämnar om uppdraget desto större chans är att du får fler och bättre svar. Dina kontaktuppgifter är anonyma tills dess att ett företag väljer att besvara ditt uppdrag och därmed betala en avgift för att få tillgång till dina uppgifter.

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

2. Ta emot och jämför upp till 6 offerter

3. Välj företag och få jobbet gjort

Play Video

Efter du lämnat din förfrågan

Du blir kontaktad av de företag som är intresserade av att utföra ditt uppdrag och max sex företag kan besvara din förfrågan. Du kan enkelt jämföra de olika företagen, läsa deras omdömen och välja den som är mest lämplig att utföra jobbet. Du förbinder dig aldrig att välja någon av företagen du kommer i kontakt med genom Offerta, men det är alltid uppskattat att meddela företagen ifall jobbet gått till någon annan.

Lämna ditt omdöme

När du valt företag och jobbet är utfört har du möjlighet att lämna ditt omdöme på företaget. Att lämna ett omdöme går snabbt och är mycket uppskattat av både tjänsteföretaget som för andra som kan läsa om dina erfarenheter när de ska välja företag.
Fler tips och guider för dig som tjänsteköpare hittar du på Beställarskolan

Kontrollerade företag

För att hjälpa dig som använder Offerta att hitta ett tryggt företag ställer vi krav på alla företag som vill ansluta sig till vår tjänst.

Tips när du anlitar tjänsteföretag

Vanliga frågor

För att hjälpa dig som använder Offerta att hitta ett tryggt företag ställer vi krav på alla företag som vill ansluta sig till vår tjänst.
Du beskriver vad du behöver hjälp med t.ex. renovering, flytthjälp eller städning och skickar in din förfrågan som matchas med företag verksamma i den bransch och kommun du söker. Du blir sedan kontaktad av upp till sex företag som är intresserade av att utföra ditt uppdrag och du väljer själv vem du vill anlita för att utföra uppdraget.
Nej, det är alltid helt gratis för dig att skicka in en förfrågan och använda Offerta.
Ju mer information du lämnar om uppdraget desto större chans är att du får fler och bättre svar. Tänk på att få med all information i beskrivningen och utelämna inga detaljer som kan vara bra för företagen att känna till.
Dina uppgifter syns bara när ett företag besvarat ditt uppdrag och publiceras aldrig offentligt. Max sex företag kan besvara din förfrågan och först då får de tillgång till dina kontaktuppgifter. Du blir kontaktad via telefon, e-post eller i ditt Offertakonto som automatiskt skapas när du gör din förfrågan.
Vi läser alltid genom alla förfrågningar och arbetar effektivt för att du snabbt ska få hjälp. När vi publicerat din förfrågan matchas den med företag verksamma i den bransch och kommun du söker. Vanligtvis blir du kontaktad av intresserade företag inom några dagar från det att du gjort din förfrågan.
Du förbinder dig aldrig till att välja någon av företagen du kommer i kontakt med via Offerta, men tänk på att företagen lägger tid och engagemang genom att skriva en offert. Så glöm inte bort att meddela ifall jobbet gått till någon annan, det är alltid väldigt uppskattat.
Vi förmedlar enbart en första kontakt med ett företag. I många fall är upphandlingarna så komplexa att företagen måste få mer information än vad som kan ges via e-post och telefon och måste komma ut och göra en bedömning på plats för att kunna lämna offert.
Innan du väljer företag rekommenderar vi alltid att du kollar upp vilka certifikat, kvalitetsstämplar, försäkringar och eventuella branschtillhörigheter som krävs för arbetet för att säkerställa att företaget har dessa. Läs gärna vad andra skrivit om företaget bland omdömen och be om referensuppdrag på arbete som de utfört tidigare. Allt för att göra dig tryggare i ditt val av företag. När du valt vem du vill anlita är det klokt att skriva ett avtal där ni kommer överens om alla detaljer och vad som ska göras.

På Beställarskolan finns mer information om vad du ska tänka på som tjänsteköpare
Vi genomför alltid en kontroll av samtliga företag som ansöker om konto hos oss. För att hjälpa dig att hitta ett tryggt och seriöst tjänsteföretag ställer vi följande krav på samtliga företag innan de får ansluta sig till oss: Företaget ska vara godkänd för F-skatt Företaget ska vara momsregistrerat Företaget ska vara skuldfritt hos Kronofogden Kontrollen genomförs i samarbete med Creditsafe i Sverige AB för att du ska känna dig trygg när du upphandlar tjänster. Läs mer om moms och F-skatt på Beställarskolan
Läs om ROT-avdraget på Beställarskolan
Ja, från och med 1 augusti 2016 så gäller RUT-avdraget även för flytthjälp, utökade trädgårdstjänster samt enklare IT-tjänster.

Läs mer om rut på Beställarskolan